top of page

Máte problém s únikem CO2? Máme pro vás řešení.


Detekce úniku CO2 a dusíku byla priorita, kterou chtěl zákazník řešit okamžitě.


Proč riskovat?


Ochrana zdraví zaměstnanců byla, je a bude vždy na prvním místě. Hodnota lidského života je nevyčíslitelná a to si uvědomují i v kolínské sodovkárně, kde náš systém nad limit CO2 hlídá.


Denně se zde plní nápoje sycené CO2. Každý provozní den přináší riziko expozice nebezpečným koncentracím CO2, což může mít vážné zdravotní důsledky.

CO2 není vidět, nemá zápach ani chuť a tak se z něj stává neviditelná hrozba.


Ohlédnutí do historie


Tradiční metodu na detekci vysoké koncetrace CO2 pomocí zapálené svíčky si možná pamatujete ze známého filmu Bobule, když Kryštof Hádek kvasil pro dědu burčák.

Také se dříve na podlahu umísťovala klec s kanárkem, který když usnul, všichni věděli,

že mají okamžitě utéct pryč.


Doba značně pokročila a tyto metody se samozřejmě již dávno nepoužívají,

leč svého času zachránili spoustu životů.


Současné řešení s instalací za jeden den


Rizikových pracovišť, kde hrozí vysoké koncentrace CO2, ale i jiných plynů je velká škála a pro všechna se najde vhodné řešení se systémem v průmyslovém internetu věcí. Důležité je, že tento systém zabezpečení je snadno integrovatelný, neruší stávající technologie a není spojený s žádným omezením, nebo odstávkou výroby při instalaci.


Systém se v prostorách výroby skládá z bezdrátových, bateriově napájených senzorů CO2 (a případné kombinace senzorů na ostatní plyny). Senzory jsou strategicky umístěny v nejrizikovějších oblastech a jsou připraveny okamžitě reagovat při překročení stanoveného limitu.


Důležitá je následující automatizace, která obsluhu okamžitě informuje pomocí světelné signalizace, tak jako u našeho zákazníka (nebo je možné ji doplnit i o odvětrání, sirénu a další prvky varování). Systém v reálném čase poskytuje data do on-line portálu, který umožní odpovědným osobám sledovat koncetrace CO2 v prostoru výroby a přijmout případné preventivní opatření, aniž by se do výroby musel kdokoli ze zaměstnanců vracet.

Vzdáleně lze zastavit stroje buď ručně, nebo je může systém v případě potřeby odpojit autonomně. To vždy záleží na zadání zákazníka.


Připraveno s ohledem na potřeby firmy


U našeho zákazníka jsme při testovacím 14 denním období dosáhli přesně těch požadavků, které od systému očekával a jejich účinnost si ověřil v praktické zátěžové zkoušce.


Díky upozornění na riziko se zvýšila potřebná ochrana z požadavku BOZP a zároveň data slouží pro analýzu potřeb výroby. Lze tak velmi rychle odhalit závadu stroje v rámci prediktivní údržby. Systém se ukázal jako efektivní řešení pro bezpečné a zdravé pracovní prostředí, jak bylo cílem zadání.


Nečekajte, až se riziko stane realitou


Zajistěte si naši pokročilou detekci CO2 stejně tak, jako náš zákazník a ochraňte to nejcennější – zdraví a životy vašich zaměstnanců.


Moderní technologie jsou flexibilní a snadno integrovatelné.

Buďte proaktivní a chraňte, optimalizujte a automatizujte i vaše průmyslové prostředí.


My se nyní pustíme u zákazníka do rozšíření systému o detekci dusíku a doplníme tak další dílek stavebnice systémového KOLEGY.



Fotogalerie podléhají vlastnictví společnosti DEMCAK s.r.o.







PŘIJMĚTE POZVÁNÍ NA PLÁNOVANÝ SEMINÁŘ



Objevte nové možnosti v oblasti údržby a BOZP do vaší výrobní společnosti.

Setkáte se s inteligentním systémem řízené ochrany a správy v IIOT.


Nepromeškejte tuto příležitost a zajistěte si svou účast nyní.







87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page